All products

Apifit®2, mešanica z medom

Aromatična mešanica zelišč, medu, matičnega mlečka in vitaminov, združena v izdelku Apifit®2, bo okrepila vaš najljubši čaj. Odlična pa je tudi zaužita po žlički.

Blagovna znamka: Medex
Namen izdelka: grlo , imunost
Oblika izdelka: mešanica z medom
Pakiranje izdelka: steklen kozarec; neto količina: 230 g
Nakup možen samo v fizični trgovini.

Za zdrava dihala smo v Apifit®2 dodali timijan, sredozemsko trajnico, ki že stoletja sodi med najbolj razširjene in priljubljene začimbe. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, vitamin A pa prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Apifit®2 je primeren tako za odrasle kot otroke. Zaradi medu lahko tudi že odprt izdelek uporabljate do roka, navedenega na embalaži, in ga hranite pri sobni temperaturi.

Priporočena dnevna količina je 6 žličk. Zaužijte 2 žlički 3-krat na dan.

Za en mesec redne uporabe zadostujejo: 4 pakiranja (eno pakiranje zadostuje za 8 dni redne uporabe).

Opozorila:
Osebam, alergičnim na matični mleček, uporabe ne priporočamo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Zaradi sestavin naravnega izvora lahko pride do manjših odstopanj v sestavi in videzu izdelka.

Shranjujte v temnem in suhem prostoru pri temperaturi do 25 °C.

Med 91 %, glukoza, ekstrakt lučnika tekoči 3 %, vitamin C, eterično olje janeža, eterično olje timijana 0,02 %, voda, matični mleček 1 % in vitamin A (retinil palmitat). Brez konzervansov, barvil, sladil in umetnih arom.

 
Vsebnost Na priporočeno dnevno količino (6 žličk = 30 g) % PDV*
Vitamin A 240 µg 30
Vitamin C 24 mg 30
10 HDA 0,9 mg

*PDV = priporočen dnevni vnos

Med
Med je naravni sladki dar, ki ga čebele ustvarijo iz cvetličnega nektarja (nektarski med) ali iz izločkov žuželk, ki kot lepljiva tekočina ostajajo na drevesih (manin med). Nektarski medovi so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov in repičin, manini medovi pa so gozdni, hojev, javorjev, hrastov in smrekov. Čebele nektar ali mano predelajo, jo oplemenitijo z izločki svojih žlez, nato shranijo in pustijo dozoreti v satju. Med predstavlja zalogo sončne energije in gorivo življenja v čebeljem panju. Vsebuje dragocene hranilne snovi ter je tako bogato hranilo.

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico - matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Timijan (Thymus vulgaris)
Timijan ali materina dušica je znan že stoletja in je ena najbolj razširjenih in priljubljenih začimb. Kot vsestransko uporabnega so ga v Sredozemlju gojili že Egipčani in Grki. Je trajnica z značilnim ostrim vonjem.

Lučnik (Verbascum thapsus)
Drobnocvetni lučnik ima rumene cvetove, po steblu pa razporejene dlakave liste, ki so proti vrhu manjši. Po domače mu pravimo papeževa sveča. Že naše babice so nabirale njegove cvetove in jih sveže skupaj s sladkorjem v plasteh nalagale v kozarce ter izpostavljale sončnim žarkom.

Vitamini
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Vitamin A prispeva k ohranjanju zdravih sluznic.

Priljubljeni